Åland Travel Magazine

Inför turiståret 2018 gav Strax ut ett helt nytt magasin med syfte att locka besökare till Åland. Åland Travel Magazine beskriver ett mångsidigt Åland med naturupplevelser, sevärdheter och nöjen. Premiärutgåvan möttes av stort intresse och fick mängder av beröm från branschfolk, beslutsfattare och turister. Särskilt uppskattat var de attraktiva bilderna och den luftiga layouten.

Här kan du bläddra i Åland Travel Magazine 2020

Åland Travel Magazine är en produkt från Strax. Vi sköter både planering och produktion. Inför det första numret bad vi om de bästa tipsen från branschen och sen gjorde vi hela jobbet – från planering till textskrivning, bildurval och layout. Eller nästan hela jobbet – vi anlitade externa proffs för att översätta till finska, tyska och engelska och andra proffs för att trycka. 

Resultatet var Åland Travel Magazine som fick ett mycket positivt mottagande av både större och mindre aktörer på turist-Åland. Det är vi givetvis glada och stolta över och det sporrar oss inför kommande satsningar i samma stil.

Nu är det tid för magasin

Arbetet med varje ny utgivning av Åland Travel Magazine startar samtidigt som sommarens fotograferingar. Huvuddelen av jobbet görs sedan under hösten med fokus på text, formgivning och annonser. Här kan du hjälpa oss genom att boka din annons i god tid!

Efter en intensiv höst går Åland Travel Magazine till tryck i december. Lagom till det nya året och resemässorna i januari står ett rykande färskt nummer i tidningsställen.

Fakta om Åland Travel Magazine

Åland Travel Magazine är tryckt i 50.000 exemplar och distribueras i första hand utanför Åland. I det redaktionella innehållet samsas högklassiga bilder med intressanta texter och nyttiga kartor. Aktörerna i turistbranschen presenterar sig i egna annonser.

Utgivare är Strax Kommunikation medan Visit Åland ansvarar för distribution, översättningar och faktagranskning. 

Hjälp oss gärna att bli bättre! Kontakta oss med dina bästa Ålandstips eller ge oss feedback på innehållet. Skicka ett mail till bengt@strax.ax

Annonsera i Åland Travel Magazine

Kontakta våra annonsbokare om du vill boka en annons eller få mer information om priser och villkor.

Vill du ha ett eget ex?

Åland Travel Magazine hittar du på resemässor och ombord på fartygen. Magasinet delas också ut till press och media som besöker Åland. Du kan beställa ditt eget exemplar på visitaland.com eller läsa broschyren direkt på webben:

Bläddra i Åland Travel Magazin på webben