Webbplats för Ålands landskapsregering av Strax inom ÅDA

Åda Ab

Sedan 2015 bygger Strax användarvänliga och tillgänglighetspassande webbplatser för offentlig sektor på uppdrag av Åda Ab.

Webbavtalet gör det möjligt för kommuner, organisationer, utbildningar och övriga av Ådas aktieägare inom offentlig sektor att beställa webbplatser utan offentlig upphandling. 

Vår första och största gemensamma kund är Ålands landskapsregering vars officiella webbplats byggdes 2015. Sen dess har vi arbetat med en rad andra kommuner, myndigheter och offentliga verk bland andra Utbildningsbyrån, Jomala kommun, Landskapets fastighetsverk och Åland Film Comission.

Många fördelar

För beställaren har Ådas hemsidespaket för offentlig sektor många fördelar.

Det finns till exempel:

  • en färdig och väldigt omfattande kravspecifikation med noggrant utvalda och anpassade funktioner att utgå ifrån. I den ingår allt från hantering av upphandlingar till elektronisk anslagstavla.
  • en färdig projektmodell och snabb uppstart.
  • möjlighet att lägga till många redaktörer med flera olika behörighetsstyrningar.
  • höga krav på tillgänglighet.

Unik design och smidigt webbverktyg

Ibland bygger vi webbplatser med layout enligt baspaketet, andra gånger designar vi webbplatser med helt unikt utseende. Alltid enligt våra kunders önskemål. Oavsett utseende är tekniken bakom samma för alla. Det gör det enkelt att administrera och smidigt att vidareutveckla. Nya funktioner och innehållstyper erbjuds löpande via Åda. Vi återanvänder dessutom smarta funktioner och logik för webbtillgänglighet för alla Åda-kunder.

Åda webbpaketet är ett samarbete mellan Åda och Strax, där Åda är beställare och ansvarar för driften. Strax och myndigheten/kommunen jobbar sedan tillsammans inom Åda-projektet.

  • Samma bild som ovan med webbplats för Ålands landskapsregering av Strax inom ÅDA
  • Webbplats för Åland Film Commission av Strax inom ÅDA